Linzen koken is nu zó gepiept!

Rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Gezond én ontzettend lekker!
banner

Linzen koken was altijd een tijdrovend klusje, iets waarvoor niet iedereen te porren was. Jammer, want door alle vezels en eiwitten zijn linzen goed voor een flinke portie power en zijn ze de ideale vleesvervanger. Én je kunt er ook nog eindeloos mee variëren. Gelukkig is linzen koken dankzij de kortkokende linzen van Lassie nu een stuk sneller en eenvoudiger geworden!

Linzen behoren net als kikkererwten, kapucijners en de minder bekende mungbonen tot de peulvruchtenfamilie. Waar peulvruchten voorheen urenlang moesten weken en daarna tientallen minuten koken, kunnen de kortkokende linzen van Lassie zonder te weken na slechts acht minuten koken al op tafel!

Linzen zijn gezond!

Linzen en andere peulvruchten hebben een hoge voedingswaarde en passen uitstekend in een gezond eetpatroon. Ze zijn namelijk rijk aan ijzer, vezels, eiwitten en vitamine B en zijn daarmee een zogenaamde ‘volwaardige eiwitbron’. Een goed alternatief voor vlees dus, en ideaal voor vegetariërs, flexitariërs of gewoon voor iedereen die eens een dagje anders-dan-anders wil. Bovendien bevatten peulvruchten geen zout en geen verzadigd vet. Genoeg redenen voor het Voedingscentrum om ze op te nemen in de schijf van vijf en te adviseren ze ééns per week op het menu te zetten. Tel daarbij op dat peulvruchten het milieu minder belasten dan vlees en ook goedkoper zijn dan vlees. Kortom: voor elke bewuste eter en er is er geen reden om niet vaker met linzen te koken. Voor elke lekkerbek ook trouwens, want de menu-opties met linzen zijn eindeloos. Lassie helpt je graag inspireren!

Linzensoep, burger, salade…

… pizza en zelfs muffins. You name it, of je maakt het met gekookte linzen. De bekende Indiase curry is bijvoorbeeld heerlijk met linzen. Deze Libanese linzensoep met spinazie is trouwens ook om te watertanden. Een ander traditioneel recept in-vegetarisch-jasje is deze spaghetti met bolognese van linzen. Ook leuk en lekker: zelfgemaakte hummus. Trek in zoet? Maak dan eens deze chocolademuffins met blauwe bessen of een energyreep met abrikozen. Smullen!

Bekijk onze linzen recepten

Bekijk onze producten met Linzen:

Zilvervliesrijst + Linzen

Linzen en zilvervliesrijst worden al sinds mensenheugenis verbouwd, maar zitten nu voor het eerst samen in een pak. Linzen zijn een bron van eiwitten en...
Lees verder