Over Lassie – vernieuwing aan de Zaan

Wat ooit in Wormer begon als gortpellerij Mercurius, kennen we nu al jaren als Lassie. Marktleider op het gebied van rijst in Nederland. Best logisch, want de producten van Lassie zijn gezond, lekker en altijd goed.

Bekijk hier hoe onze rijst geproduceerd wordt

 

Op zoek naar iets nieuws
In de geschiedenis van Lassie staat innovatie centraal. De broers Albert en Jacob Adriaan Laan startten op 1 juli 1893 de eerste op stoomkracht gedreven pellerij van Nederland. Eerst alleen gericht op gort, later ook op het pellen van rijst. Dit is nog steeds de basis van de huidige Lassie fabriek. De zaken gingen goed, en in 1912 werd de fabriek uitgebreid met een indrukwekkend silo-gebouw. De gebroeders Laan kozen weer voor innovatie. De silo werd gebouwd uit het relatief nieuwe bouwmateriaal ‘beton’.

Hier is het allemaal begonnen

Hier is het allemaal begonnen

rijstkorrelx

Snel iets lekkers op tafel
Die drang naar vernieuwing komt ook terug in de meest succesvolle Lassie-producten. Vluggort en Toverrijst waren direct succesnummers omdat deze gerechten door het voorstomen een stuk sneller klaar waren. Ook Lassie Rijstbuiltjes, Lassie Minuutje en Lassie Panklaar maakten het leven van vele Nederlandse huishoudens weer een stuk makkelijker.

Méér dan Toverrijst
Met wereldproducten als bulgur, quinoa en couscous wordt het assortiment van Lassie steeds breder. Ook het aantal verschillende rijstproducten is al lang niet meer op één hand te tellen. Zo bieden we al generaties lang variatie op basis van innovatie. Wat de toekomst brengt? Dat ga je snel proeven.

Sinds 1953

Sinds 1953

Sinds 1997

Sinds 1997

Sinds 2013

Sinds 2013