Turkse stoofpot met kip, bulgur en tomaat - Lassie rijst

Turkse stoofpot met kip, bulgur en tomaat

8 x favoriet 1364 x bekeken
new
#399

Turkse stoofpot met kip, bulgur en tomaat

8 x favoriet 1364 x bekeken
  • video
    4 pers.
  • video
    30 min.
  • video
    725 kcal p.p.

Ingrediënten

bewaar' print
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g kipdijfilets, in grove stukken
  • 1 grote ui, in dunne partjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 grote gele paprika, in reepjes
  • 8 roma tomaten, in vieren
  • 1 pak Lassie Bulgur (275 g)
  • 1 volle theelepel gemalen komijn
  • 1 volle theelepel kaneel
  • 125 g droge worst, in plakjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
Voeg toe aan je boodschappenlijstje »
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Biologische Wereldgranen Bulgur
Bulgur is gemaakt van tarwe. De tarwekorrels worden eerst gestoomd daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. De droogkokende korrel heeft een nootachtige smaak en wordt net als rijst gegeten. Je maakt er heerlijke...
Lees verder »
Biologische Wereldgranen Bulgur Biologische Wereldgranen Bulgur
Bulgur is gemaakt van tarwe. De tarwekorrels worden eerst gestoomd daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. De droogkokende korrel heeft een nootachtige smaak en wordt net als rijst...
Lees verder »

Je “Turkse stoofpot met kip, bulgur en tomaat” bereiden doe je zo:

Eenvoudige bereiding 30 min.
Eenvoudige bereiding
  • video30 min.
Bereidingswijze
  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip in 4-5 minuten rondom bruin. Leg ze op een bord.

  2. Schep de ui, knoflook, rode peper en paprika door het bakvet en roerbak 2-3 minuten tot de ui en paprika wat zachter worden. Schep de tomaten erdoor en vervolgens ook de bulgur, komijn en kaneel. Roerbak nog 1 minuut.

  3. Leg de stukken kip en de plakjes worst in de pan tussen de bulgur en schenk de bouillon er bij. Stoof de bulgur en kip met het deksel schuin op de pan in 15-20 minuten zachtjes gaar. Garneer met wat gehakte peterselie. Lekker met een frisse groene salade.

Tip: Tover deze stoofpot om tot een vegetarisch gerecht. Roerbak alleen de groenten, bulgur en kruiden en schenk er groentebouillon bij. Serveer met plakjes gebakken halloumi.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 725 kcal, 42 g eiwit, 33 g vet waarvan 10 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
Tip: Tover deze stoofpot om tot een vegetarisch gerecht. Roerbak alleen de groenten, bulgur en kruiden en schenk er groentebouillon bij. Serveer met plakjes gebakken halloumi.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 725 kcal, 42 g eiwit, 33 g vet waarvan 10 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

eat

Ook lekker met Biologische Wereldgranen Bulgur: