Couscoussalade met noten en geitenkaas - Lassie rijst

Couscoussalade met noten en geitenkaas

8 x favoriet 7012 x bekeken
#254

Couscoussalade met noten en geitenkaas

8 x favoriet 7012 x bekeken
  • video
    2-3 pers.
  • video
    25 min.
  • video
    690 kcal p.p.

Ingrediënten

bewaar' print
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.

Ingrediënten

Voor 2-3 personen:
  • 1 pak Lassie Gekruide Couscous Maroc (250 g)
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 4-6 eetlepels olijfolie
  • 4 trostomaten
  • 50 g gepelde hazelnoten of walnoten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2-3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 1 krop sla, bladeren gewassen
  • 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
Voeg toe aan je boodschappenlijstje »
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Couscous Maroc
Couscous is een populair gerecht uit Marokko. In Noord-Afrika wordt couscous als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen. Bij de couscous van Lassie zijn al lekkere kruiden en specerijen...
Lees verder »
Couscous Maroc Couscous Maroc
Couscous is een populair gerecht uit Marokko. In Noord-Afrika wordt couscous als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen. Bij de couscous van Lassie zijn...
Lees verder »

Je “Couscoussalade met noten en geitenkaas” bereiden doe je zo:

Eenvoudige bereiding 25 min.
Eenvoudige bereiding
  • video25 min.
Bereidingswijze
  1. Doe de gekruide couscous in een kom en roer er 400 ml kokend water met het sinaasappelsap en de olijfolie door. Laat de couscous 15 minuten wellen en afkoelen.

  2. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Rooster de hazelnoten en pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin.

  3. Roer de couscous met een vork rul en schep de tomaatblokjes met de sinaasappelrasp, bosui en platte peterselie erdoor. Voeg naar smaak wat zout en peper erdoor.

  4. Leg de bladeren sla langs de rand van een platte schaal en schep de couscoussalade in het midden. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en pompoenpitten erover.

Tip: Deze salade wordt nog lekkerder met granaatappelpitjes. Halveer een granaatappel en schep de pitjes eruit. Schep de helft van de pitjes door de salade en strooi de rest met de noten en pompoenpitten over de salade.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 690 kcal, 20 g eiwit, 41 g vet waarvan 14 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
Tip: Deze salade wordt nog lekkerder met granaatappelpitjes. Halveer een granaatappel en schep de pitjes eruit. Schep de helft van de pitjes door de salade en strooi de rest met de noten en pompoenpitten over de salade.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 690 kcal, 20 g eiwit, 41 g vet waarvan 14 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

eat

Ook lekker met Couscous Maroc: