Hollands recept Vispotje met venkel en couscous

Hollands vispotje met venkel en couscous

2 x favoriet 15295 x bekeken
#122

Hollands vispotje met venkel en couscous

2 x favoriet 15295 x bekeken
  • video
    4 pers.
  • video
    20 min.
  • video
    565 kcal p.p.

Ingrediënten

bewaar' print
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 1 pak Lassie Couscous
  • 1 citroen
  • 300 g kabeljauwhaas
  • 300 g rauwe, gepelde, garnalen
  • 3 el olijfolie ‘extra vierge’
  • 450 g venkelbollen, in repen, groen bewaren
  • 1 rode paprika, grof gesnipperd
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1/2 bakje/zakje peterselie, fijngehakt
Voeg toe aan je boodschappenlijstje »
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Couscous Maroc
Couscous is een populair gerecht uit Marokko. In Noord-Afrika wordt couscous als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen. Bij de couscous van Lassie zijn al lekkere kruiden en specerijen...
Lees verder »
Couscous Maroc Couscous Maroc
Couscous is een populair gerecht uit Marokko. In Noord-Afrika wordt couscous als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen. Bij de couscous van Lassie zijn...
Lees verder »

Je “Hollands vispotje met venkel en couscous” bereiden doe je zo:

Eenvoudige bereiding 20 min.
Eenvoudige bereiding
  • video20 min.
Bereidingswijze
  1. Boen de citroen schoon en rasp de schil dun, alleen het geel, af. Pers een halve citroen uit. Wrijf de kabeljauwhaasjes in met 1 el olijfolie, de helft van het citroenrasp, wat zeezout naar smaak en flink wat zwarte peper en snijd ze in blokjes. Schep ze om met de garnalen.

  2. Bereid de Lassie Couscous volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking. Breng intussen ruim water aan de kook en kook de groente 5 min.

  3. Fruit de ui in de rest van de olie 3 min. Schep de kabeljauw en garnalen erbij en bak het geheel, onder af en toe omscheppen, 5 min, de garnalen kleuren dan roze. Schep de groente erbij en roerbak nog 1 minuut. Schep op het laatst het venkelgroen erbij. Meng de couscous met citroenrasp, sap en peterselie. Serveer de roerbak van vis en groente bij de peterseliecouscous.

Tip: Vervang de grote garnalen eens door mosselen (in de schelp).
Voedingswaarden
Voedingswaarde p.p.: 565 kcal – 39 g eiwit – 73 g koolhydraten – 13 g vet (1 g verzadigd).
Tip: Vervang de grote garnalen eens door mosselen (in de schelp).
Voedingswaarden
Voedingswaarde p.p.: 565 kcal – 39 g eiwit – 73 g koolhydraten – 13 g vet (1 g verzadigd).

eat