Recept Couscousmet courgette en sinaasappel

Marokkaanse couscousschotel met courgette en sinaasappel

1 x favoriet 6362 x bekeken
#120

Marokkaanse couscousschotel met courgette en sinaasappel

1 x favoriet 6362 x bekeken
  • video
    4 pers.
  • video
    20 min.
  • video
    416 kcal p.p.

Ingrediënten

bewaar' print
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 2 handsinaasappels
  • 1 pak Lassie Couscous Maroc
  • 1 courgette
  • 4 el amandelschaafsel
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje basilicum
Voeg toe aan je boodschappenlijstje »
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Couscous Maroc
Couscous is een populair gerecht uit Marokko. In Noord-Afrika wordt couscous als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen. Bij de couscous van Lassie zijn al lekkere kruiden en specerijen...
Lees verder »
Couscous Maroc Couscous Maroc
Couscous is een populair gerecht uit Marokko. In Noord-Afrika wordt couscous als het nationale gerecht beschouwd, zoals rijstgerechten dat zijn voor veel Aziatische landen. Bij de couscous van Lassie zijn...
Lees verder »

Je “Marokkaanse couscousschotel met courgette en sinaasappel” bereiden doe je zo:

Eenvoudige bereiding 20 min.
Eenvoudige bereiding
  • video20 min.
Bereidingswijze
  1. Boen 1 sinaasappel schoon, schil hem dun, alleen het oranje, af en snijd de schil in reepjes. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking en voeg de sinaasappelschil toe. Schil de beide sinaasappels dik, zodat ook het wit is verwijderd en snijd de partjes uit de vliesjes, vang het sap op. Snijd de courgette in dikke plakjes en snijd die in reepjes.

  2. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin. Schep ze op een dubbel laagje keukenpapier. Fruit de ui in de olie glazig in ca. 3 min. Schep de courgette met de gemalen komijn en de knoflook uit de pers erbij en roerbak ca. 5 min. Schep de laatste minuut de sinaasappelpartjes erbij. Stapel de basilicumblaadjes en snijd ze in reepjes.

  3. Meng alles luchtig door gare couscous. Serveer direct.

Tip: Geef er naar keuze gebakken vis of geroosterd vlees bij.
Voedingswaarden
Bevat p.p. 416 kcal – 14 g eiwit – 14 g vet – 61 g koolhydraten.
Tip: Geef er naar keuze gebakken vis of geroosterd vlees bij.
Voedingswaarden
Bevat p.p. 416 kcal – 14 g eiwit – 14 g vet – 61 g koolhydraten.

eat

Ook lekker met Couscous Maroc:

#54

Zalm met wortelsalade en couscous

1 x favoriet
(0)
#197

Kiptajine met couscous

2 x favoriet
(0)
#253

Couscous met groentetajine

9 x favoriet
(0)