Mungbonencurry - Lassie rijst

Mungbonencurry

2 x favoriet 665 x bekeken
new
#361

Mungbonencurry

2 x favoriet 665 x bekeken
  • video
    Video
  • video
    4 pers.
  • video
    25 min.
  • video
    550 kcal p.p.

Ingrediënten

bewaar' print
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 volle eetlepel verse gember, geraspt
  • ½ rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1½ eetlepel Madras kerriepoeder
  • 400 g tomaten, in blokjes (vers of uit blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 g Lassie kortkokende mungbonen
  • 1 stengel sereh, gekneusd of 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
Voeg toe aan je boodschappenlijstje »
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Kortkokende mungbonen
Mungbonen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn, net als hun veel bekendere kiemen taugé, erg geliefd in de Aziatische keuken. Terecht, want mungbonen zijn lekker, voedzaam en dankzij Lassie nu ook supersnel op je bord!...
Lees verder »
Kortkokende mungbonen Kortkokende mungbonen
Mungbonen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn, net als hun veel bekendere kiemen taugé, erg geliefd in de Aziatische keuken. Terecht, want mungbonen zijn lekker, voedzaam en dankzij Lassie nu...
Lees verder »

Je “Mungbonencurry” bereiden doe je zo:

Eenvoudige bereiding 25 min.
Eenvoudige bereiding
Bereidingswijze
  1. Verwarm de olie in een wijde pan en fruit de ui met knoflook, gember en rode peper zachtjes 2-3 minuten tot het lekker gaat ruiken en de ui zachter wordt.

  2. Roer de kerriepoeder erdoor en bak al roerend nog 1 minuut. Voeg de tomaten met vocht toe en bak 2 minuten op zacht vuur, roer regelmatig.

  3. Roer er daarna de kokosmelk met 400 ml water en wat zout door. Voeg de mungbonen toe en breng al roerend aan de kook.

  4. Duw de serehstengel tussen de bonen en laat de curry 12-15 minuten zachtjes sudderen tot de mungbonen gaar zijn en het een lichtgebonden curry wordt. Verwijder de serehstengel en voeg zo nodig zout naar smaak toe.

  5. Serveer de mungbonencurry in wijde kommen met geurige Lassie basmatirijst en strooi er koriander over. Lekker met gestoomde broccoliroosjes en worteltjes.

Tip: Deze curry is opgebouwd uit alleen plantaardige producten. In plaats van water en zout kun je ook groentebouillon van biologische bouillonblokjes gebruiken.
Serveer de curry met een flinke dot kokosroom in het midden en strooi daar de koriander over.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 550 kcal, 19 g eiwit, 30 g vet waarvan 19 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel
Tip: Deze curry is opgebouwd uit alleen plantaardige producten. In plaats van water en zout kun je ook groentebouillon van biologische bouillonblokjes gebruiken.
Serveer de curry met een flinke dot kokosroom in het midden en strooi daar de koriander over.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 550 kcal, 19 g eiwit, 30 g vet waarvan 19 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

eat

Ook lekker met Kortkokende mungbonen: