Harira van kikkererwten (maaltijdsoep) - Lassie rijst

Harira van kikkererwten (maaltijdsoep)

3 x favoriet 382 x bekeken
new
#353

Harira van kikkererwten (maaltijdsoep)

3 x favoriet 382 x bekeken
  • video
    4-6 pers.
  • video
    35 min.
  • video
    400 kcal p.p.

Ingrediënten

bewaar' print
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.

Ingrediënten

Voor 4-6 personen:
  • 500 g rijpe tomaten, in stukken
  • sap van ½ citroen
  • 20 g peterselie, grof gehakt + 10 g voor garneren
  • 10 g verse koriander, grof gehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g lamslapjes, in blokjes van 2 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 theelepel kurkuma 1 eetlepel ras el hanout
  • 300 g Lassie kortkokende kikkererwten
  • blender of staafmixer
Voeg toe aan je boodschappenlijstje »
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Kortkokende splitkikkererwten
Kikkererwten vormen de basis voor hummus en falafel, maar smaken ook heerlijk in soep of een stevige stoofpot. Ze behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Kikkererwten zijn dus voedzaam, en dankzij Lassie...
Lees verder »
Kortkokende splitkikkererwten Kortkokende splitkikkererwten
Kikkererwten vormen de basis voor hummus en falafel, maar smaken ook heerlijk in soep of een stevige stoofpot. Ze behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Kikkererwten zijn...
Lees verder »

Je “Harira van kikkererwten (maaltijdsoep)” bereiden doe je zo:

Eenvoudige bereiding 35 min.
Eenvoudige bereiding
  • video35 min.
Bereidingswijze
  1. Pureer de tomaten met citroensap, peterselie, koriander, bloem, ½ eetlepel zout en versgemalen peper en 100 ml water.

  2. Verwarm de olie in een soeppan en bak het vlees in 2-3 minuten rondom bruin. Voeg ui, knoflook, gember, kurkuma en ras el hanout toe en bak al omscheppend nog 2 minuten tot de ui glazig wordt en het lekker gaat ruiken.

  3. Schep de kikkererwten en het tomatenmengsel erdoor. Voeg ook 1 liter kokend water toe. Breng de soep al roerend aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken tot het een gebonden soep wordt. Voeg naar smaak wat zout en citroensap toe.

  4. Schep de soep in wijde kommen, bestrooi met extra peterselie. Serveer met Marokkaans brood en citroenpartjes.

Tip: Vervang in de winter de verse tomaten door een blik tomaatstukjes in tomatensap of meng een blikje tomatenpuree van 140 gram met 500 ml water.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 400 kcal, 24 g eiwit, 16 g vet waarvan 3 g verzadigd, 36 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel
Tip: Vervang in de winter de verse tomaten door een blik tomaatstukjes in tomatensap of meng een blikje tomatenpuree van 140 gram met 500 ml water.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 400 kcal, 24 g eiwit, 16 g vet waarvan 3 g verzadigd, 36 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

eat

Ook lekker met Kortkokende splitkikkererwten: