Warme hummus met stoofvlees - Lassie rijst

Warme hummus met stoofvlees

1 x favoriet 309 x bekeken
new
#357

Warme hummus met stoofvlees

1 x favoriet 309 x bekeken
  • video
    4 pers.
  • video
    30 min.
  • video
    670 kcal p.p.

Ingrediënten

bewaar' print
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 300 g Lassie kortkokende kikkererwten
  • 400 g biefreepjes
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • ½ eetlepel paprikapoeder (pikant)
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • sap van ½ citroen
  • 5-6 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml vleesbouillon
  • 3-4 eetlepels tahin
  • 20 g bladpeterselie, grof gehakt
  • keukenmachine
Voeg toe aan je boodschappenlijstje »
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Kortkokende splitkikkererwten
Kikkererwten vormen de basis voor hummus en falafel, maar smaken ook heerlijk in soep of een stevige stoofpot. Ze behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Kikkererwten zijn dus voedzaam, en dankzij Lassie...
Lees verder »
Kortkokende splitkikkererwten Kortkokende splitkikkererwten
Kikkererwten vormen de basis voor hummus en falafel, maar smaken ook heerlijk in soep of een stevige stoofpot. Ze behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Kikkererwten zijn...
Lees verder »

Je “Warme hummus met stoofvlees” bereiden doe je zo:

Eenvoudige bereiding 30 min.
Eenvoudige bereiding
  • video30 min.
Bereidingswijze
  1. Kook de kikkererwten in een pan met 900 ml kokend water en wat zout in 18-20 minuten goed gaar. Meng intussen het vlees in een kom met knoflook, paprikapoeder, 1 theelepel komijn, versgemalen zwarte peper, wat zout en 1 eetlepel citroensap.

  2. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een kleine braadpan en bak het vlees met ui al omscheppend bruin. Roer de tomatenpuree erdoor en schenk de fond erbij. Laat het vlees 15-20 minuten zachtjes sudderen.

  3. Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht op. Pureer de warme kikkererwten in de keukenmachine met de tahin, 2 theelepels komijn, zwarte peper, wat zout, 1-2 eetlepels citroensap, 2-3 eetlepels olijfolie en een scheut kookvocht tot een gladde pasta.

  4. Schep de warme hummus in wijde kommen en schep het vlees met jus in het midden. Strooi de peterselie erover. Lekker met zelfgebakken pitabrood.

Tip: Als er tijd voor is, snijd dan 500 g doorregen runderlapjes in kleine stukjes. Kruid en bak ze volgens het recept hierboven, voeg tomatenpuree en 200 ml vleesfond toe en stoof het vlees in 2-2½ uur zachtjes gaar.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 670 kcal, 41 g eiwit, 35 g vet waarvan 5 g verzadigd, 41 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel
Tip: Als er tijd voor is, snijd dan 500 g doorregen runderlapjes in kleine stukjes. Kruid en bak ze volgens het recept hierboven, voeg tomatenpuree en 200 ml vleesfond toe en stoof het vlees in 2-2½ uur zachtjes gaar.
Voedingswaarden
Bevat p.p: 670 kcal, 41 g eiwit, 35 g vet waarvan 5 g verzadigd, 41 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

eat

Ook lekker met Kortkokende splitkikkererwten:

new
#358

Warme hummus met geroosterde paprika

0 x favoriet
(0)
new
#355

Kruidige kikkererwtensalade

0 x favoriet
(0)
new
#354

Kikkererwten met ui en rozijnen

1 x favoriet
(0)