Peruaanse Arroz

con leche

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
350 kcal
Dessertrijst Peruaanse Arroz Con Leche

Ingrediënten

  • 500 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 100 g Lassie Dessertrijst
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 tl vanillemerg
  • 4 el suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl gemalen kaneel

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan de melk met de slagroom aan de kook en roer de rijst met het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, vanillemerg en suiker erdoor. Steek het kaneelstokje erin.
  2. Breng het geheel opnieuw aan de kook en kook de rijst in 12 min. zachtjes gaar, roer regelmatig.
  3. Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig zodat er geen vel op komt. Schep de lauwe rijst in vier glazen. Zet de glazen in de koelkast en laat de rijst koud worden.
  4. Bestrooi de rijst voor het serveren met kaneel.

Tip: Sprenkel voor het opdienen wat sinaasappellikeur over de arroz con leche en bestrooi dan met kaneel.


Bevat p.p: 1470 kJ/350 kcal. 7 g eiwit, 16 g vet waarvan 10 g verzadigd, 44 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Dessertrijst 400g tekst wit
Dessert rijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.