Recept Romige risotto met champignons

Romige risotto met champignons

27 x favoriet 20389 x bekeken
#168

Romige risotto met champignons

27 x favoriet 20389 x bekeken
  • video
    4 pers.
  • video
    20 min.
  • video
    641 kcal p.p.

Ingrediënten

bewaar' print
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 350 gram Lassie rijke Roerbak Risotto
  • 1 klontje roomboter (circa 40 gram).
  • 1 kleine ui gepeld en gesnipperd
  • 100 gram champignons in stukjes of plakjes
  • 500 ml. kippenbouillon
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 50 gram bieslook
Voeg toe aan je boodschappenlijstje »
Tip: Whatsapp, mail of print je boodschappenlijstje.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

rijke Roerbak risotto
De nieuwe Lassie roerbak risotto is de Italiaanse klassieker in een modern jasje. Risotto is heerlijk, maar altijd veel werk. Met roerbak riijke roerbak risotto van Lassie staat er in 10 minuten een heerlijk gerecht...
Lees verder »
rijke Roerbak risotto rijke Roerbak risotto
De nieuwe Lassie roerbak risotto is de Italiaanse klassieker in een modern jasje. Risotto is heerlijk, maar altijd veel werk. Met roerbak riijke roerbak risotto van Lassie staat er in...
Lees verder »

Je “Romige risotto met champignons” bereiden doe je zo:

Eenvoudige bereiding 20 min.
Eenvoudige bereiding
  • video20 min.
Bereidingswijze
  1. Boter verwarmen. Uitje met de champignons hierin zachtjes aanbakken.

  2. Vervolgens de rijst toevoegen en laat het 1 minuut mee smoren.

  3. 400 ml. bouillon in twee keer er langzaam al roerend doormengen en  zachtjes 4 minuten laten garen.

  4. Breng de  risotto op smaak met zout en peper en  voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.

  5. Schep de helft van de Parmezaanse kaas en crème fraîche door de rijst.

  6. Garneer  het tenslotte met rest Parmezaanse kaas en bieslook.

Tip: Vervang de champignons door bijvoorbeeld oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.
Voedingswaarden
Bevat pp: 641 kcal 29 gr. vet 13,7 gr. eiwit 68,3 gr. koolhydraten.
Tip: Vervang de champignons door bijvoorbeeld oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.
Voedingswaarden
Bevat pp: 641 kcal 29 gr. vet 13,7 gr. eiwit 68,3 gr. koolhydraten.

eat

Ook lekker met rijke Roerbak risotto: