Paprika gevuld

met noten-rozijnenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
663 kcal
Notenrijst Paprika Gevuld Met Noten Rozijnenrijst

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el shoarmakruiden
  • 1 blik kikkererwten, vocht opgevangen
  • 300 g feta, in kleine blokjes
  • el verse munt, fijngesneden
  • 275 g Lassie Meer Notenrijst
  • 75 g rozijnen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika’s door de steel, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg ze op de bakplaat. Fruit de ui in 1 eetlepel olie 4 min., voeg de knoflook en de shoarmakruiden toe en roerbak nog 1 min. Meng de kikkererwten, feta en munt erdoor en vul de paprika’s hiermee. Bedruppel ze met het vocht van de kikkererwten en 1 theelepel olijfolie. Bak de paprika’s 15 min. in de oven.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en schep de rozijnen erdoor. Laat de rijst nog 10 min. staan met het deksel op de pan.
  3. Serveer de paprika’s met de noten-rozijnenrijst en garneer ze met de munt.

Bevat p.p.: 663 kcal. 24 g eiwit, 33 g vet en 64 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Meer Notenrijst tekst wit
Meer Noten rijst

De vernieuwde Meer Notenrijst bevat de vertrouwde ingrediënten zoals papaja en amandelen én nu nog meer noten! Samen geven die de rijst een lichtzoete smaak en heerlijke bite. Meer ingrediënten, meer smaak!