Citroenrisotto

met tuinbonen

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
555 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Villa Maria Sauvignon Blanc 'Private Bin' 2021
Als er nou een wijn dol is op citrus en tuinbonen dan is dat Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc.
27 Risotto Citroenrisotto tuinbonen NIEUW

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 4 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 biologische citroen
  • 1 l groentebouillon
  • 400 g tuinbonen (diepvries)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ bosje verse munt, fijngesneden
Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
555 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Villa Maria Sauvignon Blanc 'Private Bin' 2021
Als er nou een wijn dol is op citrus en tuinbonen dan is dat Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en de helft van de boter en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg al roerend sap en rasp toe. Blijf intussen roeren. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook de tuinbonen in 3 min. gaar. Voeg ze samen met de rest van de boter en de helft van de kaas toe aan de risotto. Schep om en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de rest van de kaas en de fijngesneden munt.

Tip: Voeg met de tuinbonen 200 g doperwtjes (diepvries) toe.

Bevat p.p.
: 555 kcal. 20 g eiwit, 24 g vet en 65 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Risotto rijst 400g tekst wit
Risotto rijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.