Bekijk Vivians Rijstadvies over:

Elke dag lekker
& gezond eten

Bekijk ook de commercial

Meer onderwerpen:

packshot: Zilvervlies rijst + Spelt en quinoa

  • Meer vitamines
  • Meer vezels
  • Gezond met een bite
  • Iedereen lust het
  • Net zo lekker als witte rijst

1. Koop het product

2. Ga naar kortingisleuk.nl

3. Vul je gegevens in

Binnen 1 week ontvang je het aankoopbedrag terug.

Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa

De lekkere en gezonde keuze!

Elke dag gezond eten met je gezin, maar geen idee waar je de tijd vandaan moet halen? Lassie helpt je graag een handje met Zilvervliesrijst + quinoa én spelt. Erg lekker en gezond door de vezels in de zilvervliesrijst en spelt. En de quinoa bevat eiwitten die het nog voedzamer maken. Heerlijk in salades of naast een lekker stukje vlees of vis! En snel op tafel.

Wat eet je vanavond?

Wat dacht je van:

Lauwwarme salade van zilvervliesspeltmix met biet, wortel en knolselderij

  • 4-6 pers.
  • 30 min.
  • 385 kcal p.p.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 6 eetlepels neutrale olie (rice bran olie)
  • 250 g knolselderij, geschild
  • 250 g winterwortel, geschild
  • 1 rauw bietje, geschild
  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + spelt en quinoa (275 g)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 ml (puur) cranberrysap
  • 25 g gepelde pistachenootjes of bruine amandelen, grofgehakt
  • 40 g veldsla
  • 1 bosuitje, in flinterdunne ringetjes

Hoe bereid ik het

1. Klop in een kom de azijn met mosterd, 4 eetlepels olie en wat zout en peper tot een dressing. Schaaf achtereenvolgens de knolselderij, wortel en het bietje op een mandoline of in de keukenmachine tot juliennereepjes.

2. Schep in een kommetje de bietreepjes om met 3 eetlepels dressing. Schep de wortel en knolselderijreepjes door de dressing in de kom. Laat de groentereepjes zo zeker 15 minuten intrekken.

3. Bereid intussen de zilvervliespeltmix: verwarm 2 eetlepels olie in een pan en fruit de knoflook zachtjes met alle specerijen tot het lekker gaat ruiken.

4. Schep de zilvervliesspeltmix erdoor en bak de korrels al omscheppend tot ze rondom glanzen. Voeg het cranberrysap met 250 ml water en wat zout toe en kook de zilvervliesspeltmix gaar volgens de aanwijzingen.

5. Rooster de pistachenootjes of amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bordje afkoelen.

6. Schep de gare zilvervliesspeltmix warm door het wortel-knolselderijmengsel en schep ook de bietjes met dressing erdoor. Verdeel de veldsla over een platte schaal en schep de zilvervliesspeltsalade er in een grote berg op. Strooi de nootjes en bosui erover.

Tips

  • Tip: Deze salade doet het koud ook goed als buffetgerecht. Garneer dan met partjes ei en olijven.

Voedingswaarde

Bevat p.p: 385 kcal, 9 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

Zilvervliesspeltmix met broccolicurry en gegrilde kipfilet

  • 4 pers.
  • 35 min.
  • 675 kcal p.p.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 5 eetlepels neutrale olie
  • 400 g kipfilet
  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + spelt en quinoa (275 g)
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 volle eetlepel Madras kerriepoeder
  • 1 blik biologische tomatenblokjes (400 g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g broccoliroosjes

Hoe bereid ik het

1. Pers de knoflook boven een kommetje uit en rasp de gemberwortel en er boven. Roer de sambal met wat zout en 2 eetlepels olie erdoor. Snijd de kipfilets in 12 gelijke stukken en bestrijk ze rondom met het gembermengsel en laat ze 5 minuten liggen.

2. Kook intussen de zilvervliesspeltmix gaar volgens de aanwijzingen op de zijkant van het pak.

3. Verwarm 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui met de kerriepoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken. Voeg de tomaten met vocht toe en bak nog 2 minuten.

4. Roer dan de kokosmelk met 150 ml water erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat de curry heel even sudderen. Leg de roosjes broccoli in de curry en verwarm de curry nog 6-8 minuten met een deksel op de pan tot de broccoli beetgaar is.

5. Leg tijdens het maken van de curry de stukken kip in een hete grillpan en rooster ze in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.

6. Schep de zilvervliesspeltmix op borden en schep de broccolicurry erop. Leg de stukken kip ernaast.

Tips

  • Broccoliroosjes blijven mooi groen door ze eerst 2-3 minuten in ruim kokend water te koken, in een vergiet onder koud water af te spoelen en te laten uitlekken. Laat de broccoliroosjes dan maar 2-3 minuten in de curry sudderen.

Voedingswaarde

Bevat p.p: 675 kcal, 35 g eiwit, 34 g vet waarvan 19 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

Zilvervliesspeltmix met een groentestoofpotje

  • 4 pers.
  • 25 min.
  • 380 kcal p.p.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g oranje pompoen
  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + spelt en quinoa (275 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 400 g rode en gele cherrytomaatjes
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 300 g panklare verse spinazie

Hoe bereid ik het

1. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in dunne partjes en de tenen knoflook in plakjes. Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd de pompoen met schil in blokjes.

2. Kook de zilvervliesspeltmix gaar volgens de aanwijzingen op de zijkant van het pak.

3. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de blokjes pompoen met de kurkuma en komijn erdoor en bak nog 4 minuten.

4. Voeg de tomaatjes toe met de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap en schenk er 75 ml water bij. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de groenten 2-3 minuten tot de tomaatjes openknappen.

5. Schep hand voor hand de spinazie door de groenten en laat de blaadjes al omscheppend slinken.

6. Serveer de zilvervliesspeltmix in diepe borden en schep het groentestoofpotje erop. Lekker met gebakken saucijsjes, merguezworstjes of gebakken vis.

Tips

  • Dit is een heerlijk gerecht om op te variëren. Vervang pompoen in de zomer door courgette of parten venkel. Voeg als variatie olijven toe.

Voedingswaarde

Bevat p.p: 380 kcal, 12 g eiwit, 11 g vet waarvan 2 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

Weinig tijd en toch lekker & gezond eten?

Hier 3 tips die je kunnen helpen om toch gezond te eten ondanks de tijdnood:

 

+ Kook grotere hoeveelheden en maak dubbele porties. Bewaar alles in goed afgesloten bakjes in de koelkast dan heb je er meerdere dagen plezier van.

 

+ Maak van tevoren een eetlijstje voor de hele week plus een boodschappenlijstje, dan hoef je niet elke dag een nieuwe maaltijd te verzinnen. Dat scheelt je zeker veel tijd.

 

+ Bereid je maaltijd in de ochtend of de avond daarvoor alvast voor. Dat bespaart je tijd en iemand anders uit je gezin kan het dan verder klaar maken. Zeker met Lassie zit je altijd goed, want dat kan niet mislukken.

Meer over Vivian Reijs

Happy & Healthy life Coach Vivian Reijs, is naast tv-presentatrice ook gediplomeerd voedingscoach. Zo schuift ze regelmatig in deze rol aan bij RTL Boulevard en heeft ze een eigen health-blog met tienduizenden volgers (www.vivonline.nl). Ze vindt niks leuker dan mensen te inspireren en helpen in hun zoektocht naar gezondheid. Zo zegt ze zelf: “Ik heb zelf mogen ervaren wat een gezonde leefstijl met je lichaam kan doen. Door gezonder te eten, regelmatig te bewegen en een positieve mindset, kun je jouw leven omtoveren tot een happy, healthy life". Daar kunnen wij ons van Lassie helemaal in vinden.