Lassie BIO Couscous 275g

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Lees hier alles over Couscous

Voedingswaarde

Ongekookt Per 100 g:

Energie
1523 kJ / 359 kcal
Vetten
1,6 g
waarvan verzadigde vetzuren
0,5 g
Koolhydraten
72,7 g
waarvan suikers
2,3 g
Vezels
3,2 g
Eiwitten
11,9 g
Zout
<0,01 g

Allergie informatie

Bevat gluten. Kan sporen van melk bevatten.

Ei
Nee
Gluten
Ja
Lupine
Nee
Melk/lactose
Ja, sporen
Noten
Nee
Pinda
Nee
Soja
Nee

Bereidingswijze

  1. Doe 100 ml water in een pan en breng aan de kook. Reken 75 g couscous per persoon. Voor de bereiding van het gehele pak, gebruik 350 ml.
  2. Haal de pan van de warmtebron.
  3. Doe de couscous in de pan.
  4. Even doorroeren. Laat het geheel 5 min. wellen met de deksel op de pan.
  5. Maak de couscous los met een vork.
  6. Voeg eventueel olijfolie en zout naar smaak toe.


Gebruik de couscous warm of afgekoeld (max. 48 uur bij 7°c)

Ingrediënten:

Biologische couscous (tarwe)

Biologisch

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Wat is couscous?

Couscous is een graanproduct dat veel in Noord-Afrika wordt gegeten. Het bestaat uit kleine korreltjes of bolletjes gemaakt van durumtarwe. Vervolgens wordt de couscous kort gekookt en gedroogd, zodat je het langer kunt bewaren. Net als pasta dus! Je hebt kleine en grove couscous. Bij de grove variant zijn de bolletjes wat groter. Die noemen we dan ook wel parelcouscous!

Hoe kan je couscous het best bereiden?

Er zijn meerdere manieren om couscous te bereiden. Je kunt het koken, stomen of wellen. De variant die je in de Nederlandse supermarkten koopt is vaak al voorgekookt, waardoor je het alleen maar even hoeft te wellen. Breng daarvoor 100ml water per 75 gram couscous aan de kook, doe de couscous erbij, zet de deksel op de pan en draai het vuur uit. Na 5 minuten roer je de couscous los en kun je aan tafel!

Hoe moet je couscous koken?

Je hoeft couscous niet te koken. Je kunt het beter wellen. Je kookt hiervoor eerst een afgemeten hoeveelheid water. Zo’n 100ml per 75 gram couscous. Dat is genoeg voor één persoon. Vervolgens doe je de couscous in de pan, roer je het even door, zet je de deksel erop en haal je de pan van het vuur. Na 5 minuten is je couscous al klaar. Roer het nog even los met een vork, breng het eventueel op smaak met olijfolie of zout en klaar is Kees!

Hoeveel couscous per persoon heb je nodig?

Gemiddeld heb je zo’n 75 gram couscous nodig per persoon. En dan hebben we het over onbereide, droge couscous. Tijdens de bereiding neemt de couscous namelijk nog wat vocht op en wordt het uiteindelijk dus iets zwaarder. Met 75 gram couscous per persoon heb je genoeg voor een gebalanceerde maaltijd. Niet te veel en niet te weinig. Bovendien heb je zo vaak een mooie verhouding met je groenten en/of vlees!

Is couscous gezond?

Couscous is zeker gezond! Het zit namelijk boordevol koolhydraten. Je krijgt er dus lekker veel energie van. Goed voor het sporten! Maar dat is nog niet alles, want de vezelrijke couscous bevat ook nog een aantal B-vitamines, vitamine E en een heleboel belangrijke mineralen als ijzer, calcium, fosfor en magnesium. Kortom, er zitten dus heel wat goede voedingsstoffen in couscous!