Kortkokende groene linzen

Ideaal als vleesvervanger
0 x favoriet 1016 x bekeken

Linzen zijn lekker, voedzaam en nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts acht minuten koken al op tafel. Linzen behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Ze zijn daarom heel geschikt voor een dagje vega.

Linzen doen het goed in soep en salade maar zijn ook heerlijk als spannende basis voor burgers en muffins.

0 x favoriet 1016 x bekeken
bewaar' print
Kortkokende groene linzen

Linzen zijn lekker, voedzaam en nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts acht minuten koken al op tafel. Linzen behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Ze zijn daarom heel geschikt voor een dagje vega.

Linzen doen het goed in soep en salade maar zijn ook heerlijk als spannende basis voor burgers en muffins.

  • bewaar
Kortkokende groene linzen staat zo op tafel. Zo bereid je jouw maaltijd:

Maak je Kortkokende groene linzen klaar

Eenvoudige bereiding

  • video8 min.
In 3 stappen
  • Stap 1. Doe de groene linzen in een pan. Voeg 3 x koud water met wat zout toe. Voor 300 g groene linzen is dat 900 ml.

  • Stap 2. Breng de linzen met het water aan de kook en kook ze op matig hoog vuur in 8-10 minuten gaar.

  • Stap 3. Giet de linzen af.

+ Toon alle bereidingsstappen

Voedingswaarden & allergie-informatie van Kortkokende groene linzen

+ Toon alle voedingswaarden en allergie-informatie
per portie (75g)
Energie 1070 kJ 254 kcal 13 % *
allegerenAllergenenVRIJ
+ Toon alle voedingswaarden en allergie-informatie

Bekijk hier de mogelijkheden met dit product
Instructievideo – 2 min

 

Peulvruchten weetje
Het eten van peulvruchten is in 2016 opgenomen in de schijf van 5.

  • bewaar

Vergelijk Kortkokende groene linzen met

Bezoekers die van Kortkokende groene linzen houden bekeken ook de volgende Kortkokende peulvruchten

  • Kortkokende mungbonen
    Mungbonen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn, net als hun veel bekendere kiemen taugé, erg geliefd in de Aziatische keuken. Terecht, want mungbonen zijn lekker,
  • Kortkokende groene linzen
    Linzen zijn lekker, voedzaam en nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts acht minuten
  • Kortkokende splitkikkererwten
    Kikkererwten vormen de basis voor hummus en falafel, maar smaken ook heerlijk in soep of een stevige stoofpot. Ze behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten
Bekijk alle Lassie producten »
bekijk