Kortkokende mungbonen

Ideaal als vleesvervanger
1 x favoriet 671 x bekeken

Mungbonen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn, net als hun veel bekendere kiemen taugé, erg geliefd in de Aziatische keuken. Terecht, want mungbonen zijn lekker, voedzaam en dankzij Lassie nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts twaalf minuten koken al op tafel.

Mungbonen bevatten eiwitten en vezels en zijn daarom heel geschikt voor een dagje vega. Heerlijk in een curry of salade!

1 x favoriet 671 x bekeken
bewaar' print
Kortkokende mungbonen

Mungbonen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn, net als hun veel bekendere kiemen taugé, erg geliefd in de Aziatische keuken. Terecht, want mungbonen zijn lekker, voedzaam en dankzij Lassie nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts twaalf minuten koken al op tafel.

Mungbonen bevatten eiwitten en vezels en zijn daarom heel geschikt voor een dagje vega. Heerlijk in een curry of salade!

  • bewaar
Kortkokende mungbonen staat zo op tafel. Zo bereid je jouw maaltijd:

Maak je Kortkokende mungbonen klaar

Eenvoudige bereiding

  • video12 min.
In 3 stappen
  • Stap 1. Doe de mungbonen in een pan. Voeg 3 x zoveel koud water met wat zout toe. Voor 300 g mungbonen is dat 900 ml.

  • Stap 2. Breng de mungbonen met het water aan de kook en kook ze op matig hoog vuur in 12 minuten gaar.

  • Stap 3. Giet de mungbonen af.

+ Toon alle bereidingsstappen

Kies je gerecht met Kortkokende mungbonen

Voedingswaarden & allergie-informatie van Kortkokende mungbonen

+ Toon alle voedingswaarden en allergie-informatie
per portie (75g)
Energie 1038 kJ 246 kcal 12 % *
allegerenAllergenenVRIJ
+ Toon alle voedingswaarden en allergie-informatie

Bekijk hier de mogelijkheden met dit product
Instructievideo – 2 min

 

Peulvruchten weetje
Peulvruchten verzadigen goed. Dit is aantrekkelijk voor mensen die op hun gewicht letten.

  • bewaar

Vergelijk Kortkokende mungbonen met

Bezoekers die van Kortkokende mungbonen houden bekeken ook de volgende Kortkokende peulvruchten

  • Kortkokende mungbonen
    Mungbonen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn, net als hun veel bekendere kiemen taugé, erg geliefd in de Aziatische keuken. Terecht, want mungbonen zijn lekker,
  • Kortkokende groene linzen
    Linzen zijn lekker, voedzaam en nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts acht minuten
  • Kortkokende splitkikkererwten
    Kikkererwten vormen de basis voor hummus en falafel, maar smaken ook heerlijk in soep of een stevige stoofpot. Ze behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten
Bekijk alle Lassie producten »
bekijk