Rijstbodem

Kies je eigen topping!
8 x favoriet 7538 x bekeken

Lassie Rijstbodem is de basis voor heerlijk zelfgemaakt en glutenvrij gebak.
Met één bodem voorzie je een tafel vol lekkerbekken van een feestelijk taartje of toetje. Mix de Lassie Rijstbodem met andere ingredienten, bak de bodem in de oven en maak ‘m af met wat je lekker vindt. Om te smullen!

8 x favoriet 7538 x bekeken
bewaar' print
Rijstbodem

Lassie Rijstbodem is de basis voor heerlijk zelfgemaakt en glutenvrij gebak.
Met één bodem voorzie je een tafel vol lekkerbekken van een feestelijk taartje of toetje. Mix de Lassie Rijstbodem met andere ingredienten, bak de bodem in de oven en maak ‘m af met wat je lekker vindt. Om te smullen!

  • bewaar
Rijstbodem staat zo op tafel. Zo bereid je jouw maaltijd:

Maak je Rijstbodem klaar

Eenvoudige bereiding

In 5 stappen
  • Gebruik voor 1 bodem 1 zakje (100 gram), 1 ei (M), 500 ml melk en 40 gram suiker.

  • Stap 1. Schenk de melk in een steelpan en breek het ei erboven en voeg de suiker toe. Klop alles egaal met een garde en voeg de rijst toe.

  • Stap 2. Kook het mengsel vervolgens op laag vuur al roerend in 14 minuten gaar.

  • Stap 3. Laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Verwarm ondertussen de oven op 180°C. Vet de cakevorm in met olie en bedek de bodem met een strook bakpapier.

  • Stap 4. Giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de rijstbodem 35 minuten in de oven.

  • Stap 5. Haal de rijstbodem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Top de rijstbodem af met wat je lekker vindt!

+ Toon alle bereidingsstappen

Voedingswaarden & allergie-informatie van Rijstbodem

+ Toon alle voedingswaarden en allergie-informatie
per portie (20g)
Energie 298 kJ 70 kcal 3,5 % *
allegerenAllergenenVRIJ
+ Toon alle voedingswaarden en allergie-informatie
  • bewaar

Vergelijk Rijstbodem met

Bezoekers die van Rijstbodem houden bekeken ook de volgende Dessertrijst

  • Rijstbodem
    Lassie Rijstbodem is de basis voor heerlijk zelfgemaakt en glutenvrij gebak. Met één bodem voorzie je een tafel vol lekkerbekken van een feestelijk taartje of
  • Dessertrijst
    Dessertrijst neemt tijdens het koken veel vocht op wat de rijst romig, rijk en vol van smaak maakt. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate
  • Vluggort
    Vluggort is gepelde gerst, die lekker snel klaar is en niet kan mislukken. Het is de perfecte basis voor veel verschillende nagerechten zoals vluggort met
Bekijk alle Lassie producten »